Desenvolupament del projecte: Equips

El projecte té com a objectiu la promoció del criquet, detectar equips que juguen al carrer i dotar-los d’espai i recursos per una pràctica segura i regular, mantenir i enfortir els equips que existeixen i promocionar la creació de nous grups que vulguin jugar a criquet, prenent especial atenció als grups de dones. També duen a terme tasts esportives de criquet en centres educatius que vulguin provar aquest esport i formacions a professors i docents que estiguin interessats a aprendre!

L’activitat està sufragada pel projecte Convivim Esportivament i en general és gratuïta com activitat promocionada. Des del projecte aportem la coordinació dels equips, la supervisió i observació d’aquests, un seguiment educatiu així com recursos per fer possible els entrenaments, com poden ser el material, el monitoratge, i el suport a l’hora de trobar lloc d’entrenament, en col·laboració amb les autoritats competents i els Districtes.

Les jugadores estan assegurades amb la mútua de la Fundació per a l’Esport i L’educació de Barcelona (FEEB), la supervisió i observació de l’activitat serà duta a terme per part dels tècnics d’aquesta, a més de la coordinació i seguiment des del CEAi.

Estructura i equips

  • 5 equips femenins: 60 jugadores incloent primària , secundària i joves
  • 5 equips masculins/mixtes: 60 jugadors, incloent primària , secundària i joves
  • 25h setmanals de coordinació
  • 9 monitors/es

Els equips:

FEMENINS

Equip Poble Sec

El projecte es du a terme en l’Institut Consell de Cent, en col·laboració amb el professor d’educació física i la coordinadora pedagògica. Amb el suport del Districte de Sants Montjuïc, una dozena d’alumnes de l’institut porten un dels equips més compromesos de la ciutat, cohesionat i esforçat. Van ser guanyadores de la 1º Lliga Femenina Criquet Sala 2018.

WhatsApp Image 2020-11-17 at 09.58.44-4

Equip Raval

El projecte es du a terme en col·laboració amb el Casal dels Infants i amb el suport del Districte de Ciutat Vella. Participen una decena de noies que estan vinculades al Casal Jove o bé son ex-alumnes de l’Institut Milà i Fontanals ,espai on es realitza l’entrenament setmanal. Les jugadoresamb gran il·lusió, esforç i motivació. Gràcies a això han aconseguit un gran empoderament a nivell individual i com a grup i molts bons resultats esportius, fent-se amb la victòria de la Lliga de Criuqet Sala Feminina dos temporades.

Equip Besòs

Anys després de formar-se l’equip de Les Dúnia, al curs 2021-2022 sorgeix un nou grup de criquet femení de la mà del Servei de Dinamització Juvenil del Besòs. Participen noies interessades en la pràctica del criquet i aumenten el número de participants setmana darrera setmana. Entrenades per una antiga jugadora de Les Dúnia, juguen a criquet setmanalment i comparteixen un espai previ on porten a terme diverses activitats relacionades amb les seves inquietuds i interessos. L’equip busca consolidar-se durant el curs escolar i tenir projecció de futur.

Equip Turó

Aquest grup és la darrera incorporació al projecte. Es crea a partir d’una demanda de la comunitat pakistanesa del barri del Turó de la Peira que arriba a la nostra entitat a travès del Servei d’Intervenció Comunitàri a l’Espai Públic. Inicia a finals del curs 2021-2022 amb un grup de dones adultes i un altre de nenes de primària i secundària. Actualment,al curs 2022-2023, s’ha unificat el grup i es segueix fent difussió i seguiment de les participants per fomentar la participació i consolidar l’equip.

Equip Criquet 11

El projecte inicia l’any 2020  amb l’ajuda del Districte de Sants- Montjuïc. Moltes de les noies integrants dels equips de Criquet Sala , motivades per aprendre a jugar amb pilota dura i amb l’objectiu de profesionalitzar la seva participació en la pràctica esportiva del criquet, van consolidar l’equip de Criquet 11. Jugant en un inici en el camp de Julià de Campmany i després al camp de Beisbol de Montjuïc, han acabat canviant d’ubicació i actualment entrenen al camp de Baró de Viver. Tots aquests canvis d’espais es produeixen per les dificultats que es presenten a l’hora entrenar a aquesta modalitat a la ciutat de Barcelona. Tot i això, gràcies a la campanya  de Pressupostos Participatius de  l’Ajuntament de Barcelona  , han aconseguit liderar un dels projectes seleccionats , reclamant una reforma integral del camp de Julià de Campmany. L’objectiu és establir aquest espai com un camp per la pràctica esportiva de criquet i d’altres esports minoritaris. Aquest equip continua creixent a nivell professional gràcies a la col.laboració de Cricket España. Actualment vuit jugadores formen part de la Selecció Espanyola de Criquet Femení i han participat en dos tornejos internacionals.

Cedida per Xavier Jubierre/El diario.es
MIXTES o MASCULINS

Equip Consell de Cent

El projecte es du a terme amb els nois de l’Institut del Poble Sec, i amb col·laboració amb el professor d’educació física. Participen una quintzena de nois de totes les edats, en un equip molt divers i participatiu, en el qual juguen nois que venen tant del propi institut com d’altres projectes del barri. Alguns participants s’han vinculat a un altre equip del projecte degut a la necessitat i motivació de jugar a criquet 11.

Equip Besòs

L’equip sorgeix d’una demanda de nois de secundària que ens arriba a travès del Servei de Dinamitazació Juvenil del Besòs. Una decena de participants entrenen un cop a la setmana amb molta motivació i interès en aprofitar aquest espai per practicar el seu esport identitari i millorar la tècnica.

Equip Turó

En l’actual curs 2022-2023 , dos equips de diferentes grups d’edat (infantil i joves) iniciats el curs passat per una altra entitat, passen a format part de Criquet Jove Barcelona. El grup d’intantil entrena setmanalment a l’escola Calderón i el grup de joves al Camp de Futbol de Turó de la Peira.

Equip Bangladesh Kings

Semblant a l’equip de Turó, els “Bangladesh Kings” ja era un equip consolidat en una altra entitat i estava federat. Al curs 2022-2023 comença a formar part del nostre projecte i realitza els entrenaments al barri del Raval, concretament a la Pista Esportiva St.Rafel. El grup es mostra molt motivat i cohesionat.

Equip Badalona Cricket Club

El projecte inicia amb la dedicació i motivació d’un dels entrenadors del projecte que identifica la necessitat de crear un equip propi , per construir un grup amb diversos nois que no participaven en les lligues oficials per no pertànyer a cap equip federat. Nois de diferents bagatges migratoris i generacionals construeixen un equip sòlid que finalment aconsegueix participar en les lligues federades. Actualment segueix rebent diferents jugadors interessats en aquest pràctica esportiva.

Actualment seguim rebent sol·licituts per iniciar nous equips, tastets de criquet als centres escolars així com activitats extraescolars. El criquet no fa més que crèixer a la ciutat!

e3