Desenvolupament del projecte: Equips

Desenvolupament del projecte

El projecte té com a objectiu la promoció del criquet, detectar equips que juguen al carrer i dotar-los d’espai i recursos per una pràctica segura i regular, mantenir i enfortir els equips que existeixen i promocionar la creació de nous grups que vulguin jugar a criquet, prenent especial atenció als grups de dones. També duen a terme tasts esportives de criquet en centres educatius que vulguin provar aquest esport i formacions a professors i docents que estiguin interessats a aprendre!

L’activitat està sufragada pel projecte Convivim Esportivament i en general és gratuïta com activitat promocionada. Des del projecte aportem la coordinació dels equips, la supervisió i observació d’aquests, un seguiment educatiu així com recursos per fer possible els entrenaments, com poden ser el material, el monitoratge, i el suport a l’hora de trobar lloc d’entrenament, en col·laboració amb les autoritats competents i els Districtes.

Les jugadores estan assegurades amb la mútua de la Fundació per a l’Esport i L’educació de Barcelona (FEEB), la supervisió i observació de l’activitat serà duta a terme per part dels tècnics d’aquesta, a més de la coordinació i seguiment des del CEAi.

e1

Estructura i equips

  • 4 equips femenins: 61 jugadores
  • 6 equips masculins/mixtes: 98 jugadors, incloent primàriai secundària
  • 20h setmanals de coordinació
  • 7 monitors/es

Els equips:

FEMENINS

Equip Trinitat Vella

El projecte a trinitat Vella consisteix en la promoció i manteniment del equip femení de Criquet Sala, creat en xarxa amb els educadors del projecte Sala Jove. Participen una decena de noies del barri, que porten entrenant des del 2017 i juguen al camp de l’institut Dr Puigvert. Ha lograt grans victòries al camp i la millor valoració al projecte semàfor de valors a la Lliga Femenina 2018, gràcies al seu compromís amb el respecte, el suport mutu i els valors que promou Criquet Jove Bcn.

Equip Poble Sec

El projecte es du a terme en l’Institut Consell de Cent, en col·laboració amb el professor d’educació física i la coordinadora pedagògica. Amb el suport del Districte de Sants Montjuïc, una dozena d’alumnes de l’institut porten un dels equips més compromesos de la ciutat, cohesionat i esforçat. Van ser guanyadores de la 1º Lliga Femenina Criquet Sala 2018.

e2

Equip Raval

El projecte es du a terme en col·laboració amb el Casal dels Infants i amb el suport del Districte de Ciutat Vella. Participen una decena de noies alumnes dels instituts Miquel Tarradell i Milà i Fontanals, i l’últim d’aquests acull l’entrenament setmanal on les noies entrenen de forma setmanal amb gran il·lusió, esforç i motivació. Gràcies a això han aconseguit patrocinadors externs, un gran empoderament a nivell individual i com a grup i molts bons resultats esportius.

Equip Besòs i el Maresme

El projecte el porta la Fundació SURT amb la col·laboració de Pla de Barris, tot i que Criquet Jove col·labora en temas de logística, material o competició. L’equip del Besòs va ser el primer equip femení de criquet de Barcelona, és ja tot una llegenda en el món del criquet femení i continúa sent un exemple de treball en xarxa, dedicació, orgull i bona praxis esportiva.

MIXTES o MASCULINS

Equip Consell de Cent

El projecte es du a terme amb els nois de l’institut del Poble Sec, i amb col·laboració amb el professor d’educació física. Participen una quintzena de nois de totes les edats, en un equip molt divers i participatiu, en el qual juguen nois que venen tant del propi institut com d’altres projectes del barri.

Equip Criquet Montjuïc

Al Montjuïc es juga des de fa anys i actualment el camp Julià de Capmany (o Coca Cola, com li diuen els jugadors) acull gràcies al Districte de Sants Montjuïc l’entrenament de l’anomenat Badalona Criquet Club (juvenil i cadets), i integrant de l’activitat en el projecte Criquet Jove a BCN.  En ell participen 12 joves en modalitat juvenil amb gran diversitat d’orígens interna, des de anglesos a bangladeshíes, i el qual es l´únic equip que entrena amb pilota dura i modalitat esportiva Criquet 11.

Equip Bon Pastor

El projecte es du a terme als camps de l’Escola Til·ler amb la col·laboració del centre i la Sala Jove Bon Pastor. És un equip creat als inicis del 2019 en el que participen una dozena de joves amb edats molt diversas. Cal destacar la gran participació i compromís de l’equip educatiu i rector del centre amb la promoció del criquet, en la que és punter.

Equip Raval-Pista Negra

El projecte es du a terme amb gairebé 20 adolescents, entre nens i nenes de diversos orígens i bagatges culturals i religiosos, vinculats a un projecte d’educació de Casal dels Infants. És un grup jove, gran i molt participatiu que practica criquet al cor del Raval, a l’única pista adaptada per jugar a criquet a Barcelona: Pista Negra del Raval.

Equip Trinitat Nova

El projecte nou que neix al novembre 2019 i es du a terme amb una desena de joves del institut Trinitat Nova, vinculats a l’institut a través de les seves activitats extraescolars.

Escola Poble Sec

El projecte es du a terme en horari extraescolar i com a activitat promocionada pel centre i impulsada per l’Associació de Famílies de l’escola, en el que participen nens i nenes d’edat infantil i d’orígens i bagatges culturals diversos.

I …..Actualment seguim rebent sol·licituts per iniciar nous equips, tasts de criquet als centres i activitats, i el criquet no fa més que crèixer a la ciutat!

e3