Desenvolupament del projecte: Equips

Desenvolupament del projecte

El projecte té com a objectiu la promoció del criquet, detectar equips que juguen al carrer i dotar-los d’espai i recursos per una pràctica segura i regular, mantenir i enfortir els equips que existeixen i promocionar la creació de nous grups que vulguin jugar a criquet, prenent especial atenció als grups de dones. També duen a terme tasts esportives de criquet en centres educatius que vulguin provar aquest esport i formacions a professors i docents que estiguin interessats a aprendre!

L’activitat està sufragada pel projecte Convivim Esportivament i en general és gratuïta com activitat promocionada. Des del projecte aportem la coordinació dels equips, la supervisió i observació d’aquests, un seguiment educatiu així com recursos per fer possible els entrenaments, com poden ser el material, el monitoratge, i el suport a l’hora de trobar lloc d’entrenament, en col·laboració amb les autoritats competents i els Districtes.

Les jugadores estan assegurades amb la mútua de la Fundació per a l’Esport i L’educació de Barcelona (FEEB), la supervisió i observació de l’activitat serà duta a terme per part dels tècnics d’aquesta, a més de la coordinació i seguiment des del CEAi.

Estructura i equips

  • 4 equips femenins: 60 jugadores
  • 4 equips masculins/mixtes: 60 jugadors, incloent primàriai secundària
  • 25h setmanals de coordinació
  • 9 monitors/es

Els equips:

FEMENINS

Equip Trinitat Vella

El projecte a trinitat Vella consisteix en la promoció i manteniment del equip femení de Criquet Sala, creat en xarxa amb els educadors del projecte Sala Jove. Participen una decena de noies del barri, que porten entrenant des del 2017 . Recentment l’equip ha tingut noves incorporacions de noies de Santa Coloma de Gramanet. Actualment juguen al camp municipal de la Trinitat Vella . Ha lograt grans victòries al camp i la millor valoració al projecte semàfor de valors a la Lliga Femenina , gràcies al seu compromís amb el respecte, el suport mutu i els valors que promou Criquet Jove Bcn.

Equip Poble Sec

El projecte es du a terme en l’Institut Consell de Cent, en col·laboració amb el professor d’educació física i la coordinadora pedagògica. Amb el suport del Districte de Sants Montjuïc, una dozena d’alumnes de l’institut porten un dels equips més compromesos de la ciutat, cohesionat i esforçat. Van ser guanyadores de la 1º Lliga Femenina Criquet Sala 2018.

WhatsApp Image 2020-11-17 at 09.58.44-4

Equip Raval

El projecte es du a terme en col·laboració amb el Casal dels Infants i amb el suport del Districte de Ciutat Vella. Participen una decena de noies alumnes dels instituts Miquel Tarradell i Milà i Fontanals, i l’últim d’aquests acull l’entrenament setmanal on les noies entrenen de forma setmanal amb gran il·lusió, esforç i motivació. Gràcies a això han aconseguit un gran empoderament a nivell individual i com a grup i molts bons resultats esportius.

Equip Besòs

Anys després de formar-se l’equip de Les Dúnia, al curs 2021-2022 sorgeix un nou grup de criquet femení de la mà del Servei de Dinamització Juvenil del Besòs. Participen noies interessades en la pràctica del criquet i aumenten el número de participants setmana darrera setmana. Entrenades per una antiga jugadora de Les Dúnia, juguen a criquet setmanalment i compareixen un espai previ on porten a terme diverses activitats relacionades amb les seves inquietuds i interessos. L’equip busca consolidar-se durant el curs escolar i tenir projecció de futur.

Equip Criquet 11

El projecte incia l’any 2020  amb l’ajuda del Districte de Sants- Montjuïc. Moltes de les noies integrants dels equips de Criquet Sala , motivades per aprendre a jugar amb pilota dura i amb l’objectiu de profesionalitzar la seva participació en la pràctica esportiva del criquet, van consolidar l’equip de Criquet 11. Jugant en un inici en el camp de Julià de Campmany i després al camp de Beisbol de Montjuïc, han acabat canviant d’ubicació i actualment entrenen al camp de Baró de Viver. Tots aquests canvis d’espais es produeixen per les dificultats que es presenten a l’hora entrenar a aquesta modalitat a la ciutat de Barcelona. Tot i això, gràcies a la campanya  de Pressupostos Participatius de  l’Ajuntament de Barcelona  , han aconseguit liderar el projecte més votat de la primera fase de votació, reclamant una reforma integral del camp de Julià de Campmany. L’objectiu és establir aquest espai com un camp per la pràctica esportiva de criquet i d’altres esports minoritaris. Aquest equip continua creixent gràcies a la federació Catalana de Cricket i a Cricket Espanya.

Cedida per Xavier Jubierre/El diario.es
MIXTES o MASCULINS

Equip Consell de Cent

El projecte es du a terme amb els nois de l’institut del Poble Sec, i amb col·laboració amb el professor d’educació física. Participen una quintzena de nois de totes les edats, en un equip molt divers i participatiu, en el qual juguen nois que venen tant del propi institut com d’altres projectes del barri.

Equip Sant Martí

El projecte es du a terme a la pista de la Ludoteca La Verneda amb la col.laboració de la mateixa , del Casal de Barri  Verneda, del Servei de Dinamització Juvenil de Sant Martí i  de Districte. L’equip ha iniciat al curs 2020/21 i s’ha consolidat com equip en pocs mesos, amb gran participació i compromís dels seus participants.

Equip Raval-Pista Negra

El projecte es du a terme amb 10 participants, entre nens i nenes de diversos orígens i bagatges culturals i religiosos, vinculats directament al projecte Criquet Jove Bcn. És un grup de nens i nens de primària que practica criquet al cor del Raval, a l’única pista adaptada per jugar a criquet a Barcelona: Pista Negra del Raval.

Equip Badalona Cricket Club

El projecte inicia amb la dedicació i motivació d’un del entrenadors del projecte que identifica la necessitat de crear un equip propi , per construir un equip amb diversos nois que no participaven en les lligues oficials per no pertànyer a cap equip federat. Nois de diferents bagatges migratoris i generacionals construeixen un equip sòlid que finalment aconsegueix participar en les lligues federades. Actualment segueix rebent diferents jugadors interessats en aquest pràctica esportiva.

I …..Actualment seguim rebent sol·licituts per iniciar nous equips, tasts de criquet als centres i activitats, i el criquet no fa més que crèixer a la ciutat!

e3